Video Românii cinstiţi din Italia se revoltă împotriva infractorilor, într-un reportaj Italia 1

Postul de televiziune Italia 1 al trustului Mediaset a difuzat un reportaj în care mai multor imigranţi români în Italia, angajaţi în diferite domenii, li se cere opinia cu privire la criza generată de delincvenţa românească din Peninsulă şi modul în care ei înşişi s-au integrat în această ţară.

3 afișări

Materialul, intitulat "Români pentru român" a fost prezentat în cadrul emisiunii comico-satirice Le Iene (Hienele) şi se doreşte o reacţie a românilor cinstiţi din Italia faţă de delincvenţele comise de conaţionalii lor. Aceştia subliniază, pe rând, faptul că o agresiune de tipul celei care a dus, la 30 octombrie, la moartea italiencei Giovanna Reggiani, este la fel de condamnabilă pentru români cum este pentru italieni.

Preambulul materialului filmat face, de altfel o trecere în revistă a agresiunilor grave comise de români în ultimele luni, subliniind că "din totalul de delincvenţi străini, românii ocupă primul loc în ceea ce priveşte omorurile din culpă, violenţele sexuale, extorcările, furturile la domiciliu".

Confruntaţi cu o înmulţire exponenţială a acestor fapte reprobabile, italienii "au dreptate să le fie frică", susţin imigranţii români intervievaţi în reportaj, printre care se numără un specialist în informatică, un lider sindical, o jurnalistă, un electrician, o secretară şi o vânzătoare.

Ei îi descriu în termenii cei mai duri pe conaţionalii lor care comit tâlhării, agresiuni violente sau violuri în Italia, sau exploatează femei, copii şi persoane cu handicap, calificându-i drept "nemernici", "laşi", „"animale", "bestii", "minţi primitive", "monştri" şi transmit la unison condoleanţe familiei Giovannei Reggiani, ucisă la Roma de un presupus agresor român.

În acelaşi timp, românii intervievaţi se declară de acord cu expulzarea persoanelor periculoase din Italia, unii dintre ei precizând că acestea trebuie să ispăşească şi o pedeapsă pentru fapta comisă, în afara măsurii repatrierii.

La întrebarea de ce italienilor le este frică de români, răspunsurile au fost ceva mai variate: "ne cunosc puţin", "ne consideră pe toţi la fel", "nu suntem toţi delincvenţi" ori "s-au petrecut lucruri care nu trebuia să se petreacă".

"Nu meritaţi să vă numiţi români", susţine un participant căruia i s-a cerut să le adreseze câteva vorbe infractorilor români, ca şi când i-ar avea în faţa ochilor. Celelate intervenţii merg şi ele pe aceeaşi linie: "Ne-aţi făcut de ruşine", "Rămâneţi pentru totdeauna în închisoare", "Împuşcaţi-vă", "Sunteţi animale, întoarceţi-vă acasă", afirmă românii în materialul video publicat şi pe site-ul Internet al trustului Mediaset.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici