Ronaldo, Neymar, Benzema. Conducătorul Arabiei Saudite a vorbit prima dată de trasferurile uriaşe pe care le-a făcut. Ce spus de acuzaţiile de "sportwashing"

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat că nu-i pasă de acuzaţiile de "sportwashing" la adresa regatului şi că va continua să finanţeze sportul dacă acesta va contribui la creşterea produsului intern brut (PIB) al ţării.

5000 afișări
Imaginea articolului Ronaldo, Neymar, Benzema. Conducătorul Arabiei Saudite a vorbit prima dată de trasferurile uriaşe pe care le-a făcut. Ce spus de acuzaţiile de  "sportwashing"

Ronaldo, Neymar, Benzema. Conducătorul Arabiei Saudite a vorbit prima dată de trasferurile uriaşe pe care le-a făcut. Ce spus de acuzaţiile de "sportwashing"

Acuzaţia de "sportswashing" este îndreptată împotriva ţărilor percepute ca folosind sportul pentru a-şi îmbunătăţi imaginea pătată. Aceste ţări finanţează evenimente sportive de mare renume pentru a distrage atenţia de la problemele cu drepturile omului.

"Dacă sportswashing-ul (va) creşte PIB-ul meu cu 1%, atunci vom continua să facem sportswashing", a declarat prinţul moştenitor pentru Fox News.

Arabia Saudită a făcut investiţii masive în fotbal, golf, Formula 1, box şi tenis, wrestling în ultimii ani prin intermediul Fondului său Public, care este prezidat de prinţul moştenitor, conducătorul de facto al regatului din 2015.

Criticii acuză ţara că se foloseşte de fondul său suveran de investiţii pentru a se angaja în "sportwashing", în contextul în care Arabia Saudită a fost puternic criticată în ceea ce priveşte situaţia drepturilor omului. Arabia Saudită neagă acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului şi afirmă că îşi protejează securitatea naţională prin legile sale, relatează Reuters.

Când a fost întrebat în mod special despre termenul "sportwashing", prinţul moştenitor a spus: "Nu-mi pasă. Am o creştere a PIB-ului de 1% din sport şi am ca obiectiv încă 1,5%. Numiţi-o cum vreţi - vom obţine acel alt 1,5%".

Fondul de Investiţii al Arabiei Saudite deţine o participaţie de 80% la clubul Newcastle United din Premier League. De asemenea, a preluat o participaţie majoritară în patru dintre cele mai importante cluburi de fotbal din ţară în luna iunie, înainte ca echipele din Saudi Pro League să cheltuiască aproape 1 miliard de dolari în perioada de transferuri.

Arabia Saudită găzduieşte un Mare Premiu de Formula 1 din 2021 şi a organizat, de asemenea, lupte pentru titluri mondiale de box şi show-uri ale WWE. Anul acesta va găzdui pentru prima dată un eveniment profesionist de tenis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici