Rusia a anunţat ce gânduri are cu NATO, în condiţiile în care ţările occidentare se tem de atacuri

Servicile de securitate vestice, în frunte cu cele ale Germainei şi Marii Britanii, au avertizat că, în decurs de câţiva ani, Moscova ar putea ataca NATO.

104125 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat ce gânduri are cu NATO, în condiţiile în care ţările occidentare se tem de atacuri

Rusia a anunţat ce gânduri are cu ţările NATO, în condiţiile în care ţările occidentare se tem la atacuri

Avertismentele ridicate recent de liderii şi generalii occidentali, anume că Rusia intenţionează să atace ţările NATO după Ucraina, sunt „absurde”. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a spus asta astăzi la o masă rotundă cu diplomaţi pe tema situaţiei din Ucraina.

„Ei spun că dacă Rusia va câştiga şi îşi apără interesele în acest război, atunci urmează statele baltice, Suedia şi Finlanda”, a subliniat Lavrov, citat de agenţia Tass, amintind că şi preşedintele american Joe Biden a susţinut această ipoteză.

„Absurditatea unor astfel de declaraţii este clară pentru toată lumea, pentru oricine are cea mai mică înţelegere a istoriei şi înţelege obiectivele pe care ni le-am propus în mod deschis”, a spus ministrul rus de Eexterne.

Printre aceste obiective, a spus Lavrov, se numără combaterea încercărilor de „transformare a teritoriilor moderne pe care ruşii şi alte popoare ale Rusiei au trăit de secole într-o trambulină de la care NATO, condusă de Statele Unite, ar ameninţa securitatea Federaţiei Ruse”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici