Rusia a transmis SUA că aşteaptă răspunsuri "concrete" /Serghei Lavrov s-ar putea întâlni cu Antony Blinken

Rusia aşteaptă răspunsuri "concrete" din partea Statelor Unite la solicitările formulate săptămâna trecută, i-a transmis ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, secretarului de Stat american, Antony Blinken, iar cei doi oficiali s-ar putea întâlni peste câteva zile.

693 afișări
Imaginea articolului Rusia a transmis SUA că aşteaptă răspunsuri "concrete" /Serghei Lavrov s-ar putea întâlni cu Antony Blinken

Sursa foto: MediafaxFoto

"În cursul conversaţiei telefonice, Serghei Lavrov a cerut răspunsuri concrete, pe fiecare articol, în cel mai scurt timp. Cei doi diplomaţi au evocat posibilitatea de a continua contactele în viitorul apropiat", a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro.

Conform unor surse citate de cotidianul rus Kommersant, Antony Blinken şi Serghei Lavrov au stabilit să se întâlnească vineri în oraşul elveţian Geneva. Informaţia nu a fost confirmată încă la nivel oficial nici de Washington, nici de Moscova.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a pledat, în cursul conversaţiei cu Serghei Lavrov, pentru găsirea unei soluţii "diplomatice" la criza din Ucraina şi a reafirmat angajamentul SUA în favoarea suveranităţii acestei ţări. "Secretarul de Stat a evidenţiat importanţa unei direcţii diplomatice pentru reducerea tensiunilor generate de acumularea profund îngrijorătoare a trupelor ruse în interiorul şi în jurul Ucrainei. Secretarul de Stat a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi faţă de integritatea teritorială a acestei ţări, subliniind că orice discuţie despre securitatea europeană trebuie să includă aliaţii din cadrul NATO şi partenerii europeni, inclusiv Ucraina", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Antony Blinken urmează să efectueze o vizită în Ucraina. Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

Rusia susţine că nu pregăteşte niciun atac, denunţând însă intensificarea activităţilor militare NATO şi intenţiile de extindere spre est. Rusia solicită garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice.

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să organizeze o nouă reuniune cu Rusia pentru găsirea unei soluţii acceptabile pentru ambele părţi, a declarat marţi secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici