Rusia anunţă că nu va da curs solicitării Curţii de Justiţie privind oprirea atacului din Ucraina

Reprezentanţii Rusiei au anunţat joi că nu vor da curs solicitării Curţii Internaţionale de Justiţie privind oprirea atacului din Ucraina.

6875 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă că nu va da curs solicitării Curţii de Justiţie privind oprirea atacului din Ucraina

Rusia a anunţat că nu va opri atacul din Ucraina după ce Curtea Internaţională pentru Justiţie a decis oprirea imediată a luptelor.

Instituţia ONU a spus că este „profund îngrijorată” de utilizarea forţei de către ruşi.

Kremlinul a anunţat că nu va acorda atenţie deciziei, acuzând media vestică de răspândirea „de fake-news-uri îngrozitoare” despre conflict.

De asemenea, partea rusă a comentat afirmaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, care a spus despre Vladimir Putin că este un „criminal de război”.

Un purtător de cuvânt a declarat că Putin este „foarte înţelept, o prezenţă cultivată în plan internaţional”. De asemenea, a adăugat că bombardamentele prelungite ale americanilor asupra civililor şi utilizarea armei nucleare în Japonia la finalul celui de al doilea Război Mondial „nu-i dau dreptul lui Joe Biden să vorbească despre Rusia”:

În ceea ce priveşte negocierile pentru pace, Kremlinul consideră că negociatorii ruşi investesc o „energie colosală” şi sunt mai implicaţi decât cei ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici