Rusia condamnă sancţiunile UE vizând firme implicate în construirea podului din Crimeea

Rusia a condamnat în termeni duri decizia Uniunii Europene de a sancţiona firme implicate în construirea podului care face legătura cu fosta provincia ucraineană Crimeea, informează site-ul Politico.eu.

1526 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă sancţiunile UE vizând firme implicate în construirea podului din Crimeea

Rusia condamnă sancţiunile UE vizând firme implicate în construirea podului din Crimeea

"În mod evident, Uniunea Europeană este bântuită de alegerea liberă a locuitorilor Crimeei de a se reuni cu Rusia", a reacţionat Ministerul rus de Externe, catalogând drept "deplorabilă" decizia Bruxellesului.

Moscova a acuzat Bruxellesul că se amestecă "din nou în afacerile interne" ale Rusiei, denunţând şi atitudinea Ucrainei de a izola Crimeea.

Uniunea Europeană a decis, marţi, sancţionarea a şase firme ruse implicate în construirea podului care face legătura între Rusia şi fosta regiune ucraineană Crimeea.

Uniunea Europeană a hotărât blocarea activelor a şase firme ruse implicate în construirea podului rutier şi feroviar dintre Rusia şi Crimeea. Bruxellesul consideră ilegală anexarea Crimeei de către Rusia şi, implicit, construirea acestui pod.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat personal podul spre Crimeea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici