Rusia în război intern. Cum s-a ajuns la situaţia actulă. Iată firul evenimentelor

Evgheni Prigojin a declarat război conducerii militare a Rusiei. Cel ce până de curând era un om cheie al Moscovei în războiul din Ucraina a întors armele împotriva conducerii armatei ruse. Iată cum arată situaţia în prezent şi cum s-a ajuns aici.

1091 afișări
Imaginea articolului Rusia în război intern. Cum s-a ajuns la situaţia actulă. Iată firul evenimentelor

Rusia în război intern. Cum s-a ajuns la situaţia actulă. Iată firul evenimentelor

  • Wagner a jucat încă de la începutul invaziei un rol major în Ucraina. Bahmut fiind locul unde gruparea de mercenari a purtat cea mai brutală luptă.
  • Pe parcursul ultimelor 6 luni au existat din ce în ce mai multe momente tensionate între Wagner şi armata rusă. Soldaţii Wagner acuzând forţele Moscovei de incompetenţă pe câmpul de luptă.
  • În ultimele săptămâni liderul Wagner a lansat o serie de atacuri verbale la adresa ministrului apărării din Rusia. El l-a acuzat că sabotează eforturile forţelor sale în Ucraina.
  • Grupul Wagner a lansat vineri seara un videoclip în care prezenta distrugerile provocate de cea ce a numit un bombardament al armatei ruse asupra forţelor sale.
  • Evgheni Prigojin a anunţat ieri seara un "marş al justiţiei", care vizează răsturnarea şefilor militari de rang înalt.
  • Serviciul de securitate al Rusiei a răspuns prin deschiderea unui dosar penal împotriva lui Prigojin
  • Luptătorii Wagner au intrat în oraşul rus Rostov pe Don şi au capturat cartierul general al armatei, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice
  • Acest centru de comandă coordonează întreaga operaţiune militară din Ucraina, iar Prigojin susţine că a fost capturat "fără să se tragă un singur foc de armă";
  • Wagner a preluat apoi controlul asupra tuturor facilităţilor militare din oraşul Voronej, a declarat pentru Reuters o sursă de securitate rusă;
  • Într-un discurs public, Vladimir Putin l-a acuzat pe Prigojin de trădare şi a promis să pună capăt "revoltei armate".
  • Oficialii din Lipetsk, la nord de Voronej pe drumul spre Moscova, au îndemnat cetăţenii să rămână în casă, deoarece rapoartele au sugerat că Wagner continua să urce pe autostrada M4;
  • Elicoptere militare ruseşti au deschis focul asupra unui convoi de mercenari rebeli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici