Rusia îşi menţine retorica „nevinovată”. Kremlinul insistă că nu va folosi arme nucleare în Ucraina

502 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi menţine retorica „nevinovată”. Kremlinul insistă că nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Folosirea armelor nucleare de către Rusia - un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public - nu se aplică la ceea ce Moscova numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev.

O serie de experţi au avertizat că eforturile Rusiei de a învinge rezistenţa Ucrainei şi de a obţine succes militar considerabil în urma invaziei ar putea face ca Vladimir Putin să recurgă la o formă de atac nuclear, conform Reuters.

Zaitsev a declarat reporterilor că utilizarea armelor nucleare de către Rusia nu se aplică la ceea ce Moscova numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina.

Luna trecută, directorul CIA, William Burns, a declarat că, având în vedere eşecurile suferite de Rusia în Ucraina, „nimeni nu poate privi cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament scăzut".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici