Rusia: Misiunea UE în Kosovo este ilegală

Rusia, care se opune recunoaşterii independenţei Kosovo, a apreciat, miercuri, că misiunea trimisă de Uniunea Europeană pentru a coordona independenţa nu are "nici un fundament legal".

1 afișare
Imaginea articolului Rusia: Misiunea UE în Kosovo este ilegală

Rusia: Misiunea UE în Kosovo este ilegală

"Decizia de a trimite o misiune a Uniunii Europene în Kosovo nu are nici un fundament legal", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Mihail Kaminin, într-un comunicat.

Statele europene sunt pe punctul de a trimite 1.900 de poliţişti şi jurişti, în cadrul acestei misiuni în Kosovo, a cărui independenţă a fost recunoscută luni de majoritatea ţărilor UE (printre care Franţa şi Marea Britanie), precum şi de Statele Unite.

"Pregătirea desfăşurării misiunii UE a fost şi este condusă fără să respecte Consiliul de Securitate al ONU", a adăugat Kaminin.

"Aceste acţiuni ale Uniunii Europene nu răspund principiilor de cooperare prevăzute de planul Rusia-UE", a explicat el.

Reprezentantul special al preşedintelui rus pentru relaţii cu Uniunea Europeană avertizase marţi că independenţa Kosovo va avea "consecinţe" asupra relaţiilor dintre Moscova şi Bruxelles, deja tensionate după blocarea negocierilor pe tema noului parteneriat UE-Rusia.

Parlamentul de la Priştina, reunit duminică în sesiunea extraordinară, a proclamat independenţa provinciei Kosovo faţă de Serbia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici