Rusia pretinde că a respins contraofensiva ucraineană! Igor Konashenkov: "am distrus 16 tancuri ucrainene"

  • Locotenentul general rus Igor Konashenkov susţine în mod fals că Rusia a respins o operaţiune de ofensivă majoră din partea Ucrainei.
  • Mai mulţi internauţi îl ironizează şi îl compară cu irakianul "Comical Ali".
  • "Comical Ali", cu numele real Muhammad Saeed al-Sahhaf, a ocupat funcţia de ministru de Externe al Irakului din 1992 până în 2001 şi a căpătat o faimă mondială în jurul invaziei Irakului din 2003, acţionând ca purtător de cuvânt al lui Saddam Hussein.
  • El susţinea în aparţiile sale comice că Irakul "respingea invazia americană" în 2003.
1735 afișări
Imaginea articolului Rusia pretinde că a respins contraofensiva ucraineană! Igor Konashenkov: "am distrus 16 tancuri ucrainene"

UPDATE - Ucraina nu va anunţa lansarea contraofensivei

Nu vor fi anunţuri: Ministerul Apărării a publicat un video în care lasă să se înţeleagă că este nevoie de linişte pentru contraofensiva Forţelor Armate

Pe 4 iunie, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a publicat un videoclip, în comentariile căruia se afirmă că "anunţarea lansării contraofensivei" nu va exista. Videoclipul este postat pe pagina ei de pe canalul Telegram.

"Planurile iubesc tăcerea. Nu va exista niciun anunţ despre lansarea contraofensivei", a comentat şi Hanna Malyar.

 

Ştirea iniţială - Rusia susţine că Ucraina a declanşat contraofensiva 

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Ucraina a început o operaţiune ofensivă majoră, cu bătălii şi avansuri ale Brigăzilor 23 şi 31 Separate Mecanizate ale Forţelor Terestre Ucrainene, care au fost raportate astăzi în cele cinci sectoare de-a lungul Front, în special lângă oraşul Novodarivka din regiunea Zaporizhia şi oraşul Neskuchne din regiunea de sud Dontesk.

Ca răspuns, susţine locotenentul general rus Igor Konashenkov, unităţile ruse din Districtul Militar de Est al Rusiei au desfăşurat o contraofensivă de-a lungul frontului în timpul căreia oraşele au fost recucerite.

250 de soldaţi ai armatei ucrainene au fost ucişi, 16 tancuri, 3 vehicule de infanterie pentur luptă şi şi 21 vehicule blindate au fost distruse, raportează Igor.  

Ucraina a negat informaţiile. Preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenski a susţinut că Ucraina se pregăteşte pentru contraofensivă şi că pregătirile sunt aproape gata, dar nu a anunţat data începerii operaţiunii majore din motive de securitate. 

Contraofensiva ucraineană era plănuită iniţial să se desfăşoare primăvara, în ultimele trei luni, dar pentru că tancurile şi aeronavele americane sunt în curs de livrare, comandamentul ucrainean a amânat contraofensiva pe termen nedefinit. 

Între timp, Rusia şi-a securizat teritoriile ocupate din Donbas şi peninsulea Crimeea cu tranşee săpate pe mii de km, fortăreţe şi mine anti-tanc amplasate. 

Internauţii de pe Twitter au început să-l compare pe oficialul rus cu Comical Ali, postând glume că Rusia a ucis 300 de ofiţeri NATO, sau că a distrus 900 de Case Albe, patru submarine americane de clasa Ohio, 932 de lansatoare de rachete Patriot,155 de avioane F-16, 2001 de rachete HIMARS, iar un alt utilizator a întrebat câte nave de luptă stelare X-wing Starfighter din Star Wars au fost doborâte. 

Comical Ali, cu numele real Muhammad Saeed al-Sahhaf, a ocupat funcţia de ministru de Externe al Irakului din 1992 până în 2001 şi a căpătat o faimă mondială în jurul invaziei Irakului din 2003, acţionând ca purtător de cuvânt al lui Saddam Hussein.

El susţinea în aparţiile sale comice că Irakul câştiga războiul şi respingea invazia americană cu succes. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici