Rusia susţine că are dovezi privind furnizarea de arme Ucrainei de către Occident: "Aceste acţiuni riscă să provoace un nou val de violenţe"

Moscova deţine dovezi "incontestabile" potrivit cărora Occidentul a trimis în Ucraina armament şi consilieri militari, a declarat vineri preşedintele Comitetului pentru probleme CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Sluţki, citat de agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

1127 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că are dovezi privind furnizarea de arme Ucrainei de către Occident: "Aceste acţiuni riscă să provoace un nou val de violenţe"

Rusia susţine că are dovezi privind furnizarea de arme Ucrainei de către Occident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem dovezi incontestabile potrivit cărora mai multe state occidentale furnizează armament autorităţilor de la Kiev şi trimit în Ucraina consilieri militari", a afirmat Sluţki.

În opinia oficialului rus, astfel de acţiuni sunt "inacceptabile şi subminează procesul de pace din estul Ucrainei, riscând să provoace un nou val de violenţe".

Sluţki a menţionat că mii de persoane au murit în urma confruntărilor armate din Ucraina, însă "conducerea statelor occidentale refuză să accepte acest adevăr şi ignoră îndemnurile Rusiei".

"Începând din momentul destabilizării situaţiei în Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană oferă Kievului o susţinere politică, financiară şi morală, care acum a crescut", a afirmat el.

La rândul lor, Kievul şi occidentalii au acuzat Rusia în repetate rânduri că ar juca un rol activ în cadrul rebeliunii separatiste prin trimiterea de arme şi militari în estul Ucrainei, însă Moscova a respins de fiecare dată acuzaţiile.

De asemenea, UE a impus sancţiuni Rusiei pentru criza din Ucraina. Între timp, Kievul şi forţele separatiste au încheiat un armistiţiu, care, potrivit Ucrainei, este în general respectat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici