Rusia trimite o fregată dotată cu rachete hipersonice în Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat miercuri, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, trimiterea unei nave militare echipate cu sisteme hipersonice Zircon într-o misiune în Marea Mediterană, Oceanul Atlantic şi Oceanul Indian.

1628 afișări
Imaginea articolului Rusia trimite o fregată dotată cu rachete hipersonice în Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic

Într-o videoconferinţă cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiral Groşkov al Flotei Uniunii Sovietice", Putin a dat ordinul începerii misiunii.

"De data aceasta, nava este dotată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice, Zircon, care nu are egal", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Fregata va naviga în Marea Mediterană, în Oceanul Atlantic şi în Oceanul Indian.

"Această navă, echipată cu sisteme Zircon, este capabilă să efectueze atacuri precise şi puternice împotriva inamicului, pe mare sau la sol", a afirmat, la rândul său, Serghei Şoigu, amintind că rachetele hipersonice Zircon, care ating viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de 1.000 de kilometri, pot învinge orice sistem antibalistic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici