Rusia va desfăşura rachetele Satan 2 până în toamnă, în cadrul unei modernizări nucleare "istorice"

Rusia a declarat sâmbătă că intenţionează să desfăşoare până în toamnă rachetele balistice intercontinentale Sarmat, recent testate, capabile să lanseze atacuri nucleare împotriva Statelor Unite.

2480 afișări
Imaginea articolului Rusia va desfăşura rachetele Satan 2 până în toamnă, în cadrul unei modernizări nucleare "istorice"

Rusia va desfăşoara rachetele Satan 2 până în toamnă, în cadrul unei modernizări nucleare "istorice"

Ţinta declarată de Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale Roscosmos, este una ambiţioasă, deoarece Rusia a raportat prima lansare de test abia miercuri, iar experţii militari occidentali spun că vor fi necesare mai multe înainte ca racheta să poată fi desfăşurată, relatează Reuters.

Satana 2 este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de kilometri distanţă în Statele Unite sau Europa.

Testul din această săptămână, după ani de întârzieri din cauza problemelor tehnice şi de finanţare, marchează o demonstraţie de forţă a Rusiei într-un moment în care războiul din Ucraina a făcut ca tensiunile cu Occidentul să urce la cel mai înalt nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Rogozin a declarat într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat că rachetele vor fi amplasate în regiunea Krasnoyarsk din Siberia, la aproximativ 3.000 km (1.860 mile) la est de Moscova.

El a precizat că acestea vor fi amplasate în aceleaşi locuri şi în aceleaşi silozuri ca rachetele Voyevoda din epoca sovietică pe care le înlocuiesc, lucru care ar economisi "resurse şi timp colosal".

Lansarea "super-armei" a fost un eveniment istoric care va garanta securitatea copiilor şi nepoţilor Rusiei pentru următorii 30-40 de ani, a adăugat Rogozin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici