Rusia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru un nou tratat CFE - Reuters

Rusia vrea să înceapă în toamna acestui an negocierile pentru un nou Tratat privind Forţele Convenţionale în Europa (CFE), a declarat, vineri, un înalt oficial din Ministerul rus de Externe, citat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru un nou tratat CFE - Reuters

Rusia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru un nou tratat CFE - Reuters

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat sâmbătă suspendarea aplicării Tratatului CFE, un pact de securitate care limitează capacităţile militare în Europa după Războiul Rece.

NATO şi-a exprimat îngrijorarea faţă de retragerea Rusiei din CFE şi a sugerat convocarea unei conferinţe speciale pe tema acestuia, propunere respinsă miercuri de Rusia, care a adus în discuţie începerea de discuţii pentru un nou tratat.

Semnat în 1990 şi modificat în 1999, tratatul limitează numărul tancurilor, pieselor de artilerie, avioanelor şi elicopterelor staţionate în zona cuprinsă dintre Atlantic şi munţii Urali. Rusia vrea să se retragă din tratat, nemulţumită de faptul că ţările NATO nu au ratificat ultima versiune a tratatului. La rândul lor, membrii NATO refuză să ratifice documentul cât timp Rusia nu îşi retrage trupele din Republica Moldova, aşa cum s-a angajat în 1999, la semnarea versiunii "adaptate" a tratatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici