Ruşii pierd din putere. Invadatorii se retrag din mai multe zone - think tank american

Mişcările militare ale ruşilor în regiunea Zaporizhzhia sugerează că nu pot apăra zonele critice pe fondul intensificării loviturilor ucrainene.

20989 afișări
Imaginea articolului Ruşii pierd din putere. Invadatorii se retrag din mai multe zone - think tank american

Ruşii pierd din putere. Invadatorii se retrag din mai multe zone - think tank american

Este posibil ca Rusia să îşi retragă personalul militar de pe poziţii mai apropiate de linia frontului în regiunea Zaporizhzhia pentru a reduce impactul intensificării loviturilor ucrainene asupra soldaţilor şi echipamentelor ruseşti, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISR) în cel mai recent raport al său. 
 
Deja Statul Major General ucrainean a raportat la 1 decembrie că ruşii s-au retras sau sunt în curs de retragere din zone precum Polohy, Myhailivka şi Inzhenerne din regiunea Zaporizhzhia. Potenţiala retragere din Polohy este „destul de notabilă”, spune think tank-ul american, deoarece aşezarea se află la o intersecţie rutieră critică, iar forţelor ruseşti le-ar fi probabil mai greu să „apere” Tokmak (un oraş situat la 120 de kilometri sud de Zaporizhzhia) de eventualele operaţiuni ucrainene fără a controla acea intersecţie. 
 
„Retragerea dintr-o poziţie critică poate sugera că soldaţii nu pot apăra întreaga linie de front din regiunea Zaporizhzhia şi că îşi restabilesc priorităţile”, a constatat ISR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici