Ségolène Royal, numită ministru al Ecologiei în Guvernul lui Manuel Valls

Noul Guvern francez, condus de fostul ministru de Interne Manuel Valls, a fost anunţat miercuri la Paris, printre noii miniştri regăsindu-se şi fosta parteneră a actualului preşedinte francez François Hollande, Ségolène Royal.

130 afișări
Imaginea articolului Ségolène Royal, numită ministru al Ecologiei în Guvernul lui Manuel Valls

Ségolène Royal, numită ministru al Ecologiei în Guvernul lui Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Royal, în vârstă de 59 de ani şi fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2007, a fost numită ministru al Ecologiei, Dezvoltării durabile şi Energiei, funcţie pe care a ocupat-o şi în 1992.

Laurent Fabius îşi păstrează funcţia de ministru de Externe, în timp ce Jean-Yves Le Drian a fost reconfirmat la Ministerul Apărării, a anunţat miercuri preşedinţia.

Laurent Fabius este numit ministru al Afacerilor Externe şi "Dezvoltării Internaţionale", a anunţat secretarul general al preşedinţiei, Pierre-René Lemas. Jean-Yves Le Drian este numit ministru al Apărării, a adăugat el.

Ministerul Finanţelor are însă o nouă conducere, în persoana lui Michel Sapin, fost ministru al Muncii.

Socialistul Arnaud Montebourg, membru al aripii stângiste a partidului a fost numit ministru al Economiei, Redresării productive şi Infrastructurii digitale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici