Şaisprezece bărbaţi au fost torturaţi până la moarte de forţele siriene

Cadavrele a 16 bărbaţi torturaţi până la moarte de forţele de securitate siriene au fost predate familiilor lor, a anunţat o organizaţie pentru drepturile omului în noaptea de joi spre vineri.

333 afișări

"Am primit informaţii privind moartea a 16 bărbaţi în localitatea Harasta, torturaţi de forţele regimului", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Harasta, în apropiere de Damasc, este unul dintre fiefurile rebelilor, care au fost supuse unor presiuni intense din partea armatei în cursul ultimelor săptămâni.

Zeci de mii de persoane ar fi deţinute în închisorile siriene, iar organizaţiile pentru drepturile omului acuză regimul preşedintelui Bashar al-Assad că torturează sistematic deţinuţii.

Data morţii celor 16 locuitori din Harasta este necunoscută, dar OSDO a afirmat că informaţiile privind decesul lor au apărut după ce cadavrele au fost predate familiilor de către un spital din Damasc.

"Se întâmplă adeseori ca trupurile neînsufleţite ale deţinuţilor să fie predate familiilor cu urme de tortură", a declarat directorul organizaţiei neguvernamentale, Rami Abdel Rahman, pentru AFP.

"Mă tem pentru viaţa altor deţinuţi", a adăugat el.

Abdel Rahman a declarat, de asemenea, că forţele de secutitate ameninţă de multe ori familiile deţinuţilor pentru a le constrânge să păstreze tăcerea.

"Se întâmplă de multe ori ca un deţinut care a fost torturat până la moarte să fie îngropat în secret, din cauza ameninţărilor forţelor de securitate la adresa familiilor", a declarat el.

Observatorul a anunţat de asemenea, vineri, moartea a cinci locuitori din Karak, un oraş situat în provincia Daraa (sud), sub bombardamentele armatei.

Peste 100.000 de persoane au fost ucise în Siria, în cursul războiului în care se confruntă de 27 de luni regimul şi insurgenţii sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici