Şaisprezece funcţionari, arestaţi preventiv în urma exploziei din Beirut

  • Şaisprezece funcţionari ai portului din Beirut au fost arestaţi preventiv
  • Suspecţii sunt membri ai administraţiei portuare şi ai autorităţii vamale
  • Autorităţile suspectează un caz de neglijenţă în ancheta privind explozia devastatoare
668 afișări
Imaginea articolului Şaisprezece funcţionari, arestaţi preventiv în urma exploziei din Beirut

Şaisprezece funcţionari, arestaţi preventiv în urma exploziei din Beirut

Cel puţin 16 funcţionari ai administraţiei portuare din Beirut şi ai autorităţii vamale au fost plasaţi în arest preventiv în urma exploziei produse marţi.

"Este vorba de responsabili din cadrul Consiliului de administraţie al portului şi din cadrul autorităţii vamale, precum şi de responsabili ai serviciilor de întreţinere şi de muncitori care efectuau lucrări în zona 12 a portului", unde era stocat nitrat de amoniu, a anunţat joi seară procurorul militar Fadi Akiki, citat de cotidianul Le Figaro.

Nitratul de amoniu a explodat în urma unui incendiu. Anchetatorii încearcă să afle cauzele incendiului. Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei, este vorba de un caz de neglijenţă.

Conform bilanţului oficial, cel puţin 137 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în explozia produsă în zona portuară din Beirut. Conform unor surse medicale, bilanţul a ajuns la 145 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici