Sanna Marin demisionează din funcţia de preşedinte al partidului, după pierderea alegerilor din Finlanda

Premierul Finlandei, Sanna Marin, a declarat miercuri că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Social Democrat(SDP).

751 afișări
Imaginea articolului Sanna Marin demisionează din funcţia de preşedinte al partidului, după pierderea alegerilor din Finlanda

"Săptămâna viitoare îmi voi începe activitatea de membru al Parlamentului şi sper că voi putea duce şi eu o viaţă mai liniştită", a anunţat Marin într-o conferinţă de presă, potrivit postului public de televiziune finlandez Yle.

Sanna Marin, ai cărei social-democraţi au fost înfrânţi în alegerile naţionale de duminică, va fi înlocuită la următorul congres al partidului din septembrie, a adăugat ea. Ea va continua să activeze în calitate de parlamentar social-democrat, relatează POLITICO.

Marin a devenit prim-ministru în 2019 şi a fost o vedetă a stângii europene de când a ajuns la putere.

Dar, confruntată cu îngrijorările de acasă cu privire la situaţia economică a Finlandei, social-democraţii au ieşit doar pe locul al treilea în alegeri, în urma Partidului Coaliţiei Naţionale de centru-dreapta şi a Partidului Finlandez anti-imigraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici