Şase morţi în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei iraniene

Un elicopter al armatei iraniene s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, într-o zonă muntoasă din apropierea graniţei cu nordul Irakului, provocând moartea a şase cadre militare, a anunţat sâmbătă presa iraniană, citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Şase morţi în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei iraniene

Şase morţi în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei iraniene

Alte cinci persoane au fost rănite în accidentul produs în timpul unor manevre efectuate vineri, de trupele de elită iraniene, Gardiernii Revoluţiei, a precizat agenţia ISNA.

Mohammad Hadisar, guvernatorul provinciei nord-estice Piranshahr, a declarat că elicopterul s-a prăbuşit în timp ce transporta trupe şi echipament, accidentul datorându-se vremii nefavorabile şi unei "probleme tehnice", a adăugat ISNA.

O altă agenţie de ştiri iraniană, Mehr, a anunţat că accidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni împotriva Partidului pentru o Viaţă Liberă în Kurdistan (PJAK), ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă pentru autonomia kurzilor în sud-estul Turciei.

Potrivit Mehr, elicopterul s-ar fi prăbuşit tot din cauza vremii nefavorabile şi a vântului puternic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici