Şase morţi şi 16 răniţi, după ce un şofer a deschis focul asupra pasagerilor, în Egipt

Cel puţin şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, marţi, după ce şoferul unui autobuz aparţinând unei companii de construcţii a deschis focul asupra pasagerilor, au declarat surse din serviciile de securitate egiptene.

9 afișări
Imaginea articolului Şase morţi şi 16 răniţi, după ce un şofer a deschis focul asupra pasagerilor, în Egipt

Şase morţi şi 16 răniţi, după ce un şofer a deschis focul asupra pasagerilor, în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şoferul, care îi transporta pe muncitori către un şantier, a oprit autobuzul şi a deschis focul asupra pasagerilor, au declarat sursele citate.

"Şoferul autobuzului firmei Arab Contractors transporta 22 de muncitori şi angajaţi din oraşul Haoudmdia (situat la circa 30 de kilometri vest de Cairo) către locul de muncă, la Gizeh. El a oprit brusc maşina în apropiere de satul Meniel Chiha", la 20 de kilometri sud de capitala egipteană, au afirmat sursele citate.

"După aceea, a scos o armă automată şi a deschis focul asupra pasagerilor autobuzului, omorând pe loc şase dintre ei şi rănind alţi 16, care au fost transportaţi la spital", au precizat oficiali din serviciile de securitate egiptene.

Motivele care l-au determinat pe şofer să deschidă focul nu sunt cunoscute. Poliţia l-a reţinut pe bărbat, despre care pasagerii autobuzului au afirmat că a suferit recent o depresie nervoasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici