Şase partide bulgare vor obţine mandate în PE - exit-poll

Şase partide bulgare vor trimite deputaţi în Parlamentul European, conform primelor estimări realizate de agenţia Gallup la ieşirea de la urne, citate de postul de televiziune privat bTV, relatează site-ul Novinite.com.

26 afișări
Imaginea articolului Şase partide bulgare vor obţine mandate în PE - exit-poll

Şase partide bulgare vor obţine mandate în PE - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul de dreapta GERB, al primarului Sofiei, s-a clasat pe primul loc, cu 26,5 la sută din voturi, urmând să obţină cinci sau şase mandate în Parlamentul European.

Pe locul al doilea se află Partidul Socialist, de guvernământ, cu 20 la sută din voturi şi trei sau patru dintre cele 17 mandate de europarlamentar ale Bulgariei.

Alte trei mandate vor reveni mişcării etnicilor turci, care a obţinut 13 la sută din voturi, fiind urmată de partidul naţionalist Ataka, creditat cu 10 la sută din voturi şi două mandate de europarlamentar.

 

Coaliţia Albastră, din care fac parte Uniunea Forţelor Democratice şi partidul de dreapta al Democraţilor pentru o Bulgarie Puternică au obţinut 7,5 la sută din voturi.

Un alt mandat de europarlamentar va reveni partidului de centru al fostului rege bulgar Simeon de Saxa Coburg, Mişcarea Naţională pentru Stabilitate şi Prosperitate, care a obţinut 7 la sută din voturi.

Alte două partide - Lider şi Ordine, Lege şi Justiţie - au şanse să obţină câte un mandat în Parlamentul European.

Trei agenţii au realizat sondaje la ieşirea de la urne, ale căror rezultate sunt difuzate de principalele canale de televiziune bulgare - Sova Haris pentru televiziunea naţională BNT, Gallup pentru bTV şi Alpha Research pentru Nova TV.

Conform reglementărilor europene, rezultatele oficiale ale alegerilor - preliminare, parţiale sau locale - nu pot fi transmise presei sau institutelor de sondare înainte de încheierea votului pe întregul teritoriu UE, la ora 20.00 GMT (23.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici