Şase românce, bănuite că au înşelat statul italian cu 14.000 de euro

  • Antifrauda din Peninsulă îi ia la puricat pe cei care încasează indemnizaţiile Corona.
  • Aşa s-a aflat că personae care declarau că locuiesc la Milano ridicau bani din Genova.
327 afișări
Imaginea articolului Şase românce, bănuite că au înşelat statul italian cu 14.000 de euro

Şase romance, bănuite că au înşelat statul italian cu 14.000 de euro

Funcţionarii Inspectoratului de Muncă şi carabinierii din Genova iau la puricat persoanele care beneficază de ajutoare financiare din partea statului, în cadrul activităţilor care vizează combaterea fraudei pentru încasarea nejustificată a indemnizaţiilor de ajutor Corona.

Angajaţii statului au raportat 6 românce bănuite că au primit ilegal venitul de cetăţenie. Este vorba de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 52 de ani.

Investigaţiile au apărut ca urmare a indicaţiilor referitoare la prezenţa mai multor cetăţeni români care s-au prezentat în unele agenţii poştale ale oraşului Genova.

Respectivele personae primeau ajutorul economic prin intermediul cărţii poştale, dar declarau că locuiesc în provincia Milano.

A atras atenţia funcţionarilor faptul că persoanele apăreau că locuiesc la aceeaşi adresă.

Totodată, româncele au declarat cu bună ştiinţă date false, certificând că deţin cerinţele minime cerute de reglementările în vigoare cu referire prioritară la obligaţia de a intra pe teritoriul naţional de peste 10 ani şi au avut reşedinţa înregistrată de cel puţin doi ani.

Prin urmare, au fost începute procedurile de revocare a acceptării beneficiului economic şi continuarea recuperării sumelor, ale căror daune se ridică la aproximativ 14.000 de euro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici