Scandalul de corupţie din Parlamentul European "dăunează" credibilităţii UE, afirmă Charles Michel

  • Scandalul de corupţie "Qatargate" care zguduie Parlamentul European este "dramatic şi dăunător pentru credibilitatea Uniunii Europene", spune Charles Michel.
  • De asemenea, scandalul îngreunează sarcina Bruxelles-ului de a face faţă multiplelor crize, a declarat preşedintele Consiliului European într-un interviu pentru POLITICO.
211 afișări
Imaginea articolului Scandalul de corupţie din Parlamentul European "dăunează" credibilităţii UE, afirmă Charles Michel

Michel a declarat că este foarte îngrijorat de acuzaţiile de spălare de bani şi corupţie aduse de poliţia belgiană împotriva unor actuali şi foşti membri ai Parlamentului European în ultimele zile.

"În primul rând, trebuie să tragem învăţăminte din această situaţie şi să venim cu un pachet de măsuri pentru a evita astfel de lucruri pentru a preveni corupţia pe viitor", a declarat Michel, fost prim-ministru belgian, care se află acum la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European, organismul care îi reuneşte pe liderii celor 27 de ţări membre ale UE.

Însă din cauza scandalului "ne este şi mai dificil să ne concentrăm asupra crizelor economice şi energetice care au un impact asupra vieţii cetăţenilor europeni în acest moment", a spus el publicaţiei POLITICO.

Poliţia belgiană a arestat mai multe persoane, printre care europarlamentarul grec Eva Kaili şi partenerul ei italian, Francesco Giorgi, precum şi fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri şi Niccolo Figa-Talamanca, secretarul general al unui grup de campanie pentru statul de drept.

De asemenea, poliţia a sigilat mai multe birouri din Parlament şi a confiscat cel puţin 1,5 milioane de euro în numerar, în urma a ceea ce ei spun că a fost o investigaţie de un an, la nivel european, privind presupuse fapte de corupţie şi spălare de bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici