Scările rulante de la metroul din Paris sunt prea late. Înlocuirea lor costă 6 milioane de euro

Numeroase scări rulante ale sistemului de metrou din Paris au fost comandate cu o lăţime prea mare, situaţie care a provocat defectarea acestora, costurile de înlocuire fiind estimate la circa şase milioane de euro.

129 afișări
Imaginea articolului Scările rulante de la metroul din Paris sunt prea late. Înlocuirea lor costă 6 milioane de euro

Scările rulante de la metroul din Paris sunt prea late. Înlocuirea lor costă 6 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/EPA)

În anul 2005, compania de transport din Paris - RATP - a comandat 64 de scări rulante fabricate de firma CNIM. Inginerii metroului francez s-au gândit să comande scări rulante cu lăţimea de 100 de centimetri, faţă de 90 cm (cât era lăţimea obişnuită până atunci), în scopul facilitării circulaţiei călătorilor, informează ziarul Le Figaro, în ediţia online.

Însă noile scări rulante mai late au generat costuri suplimentare de întreţinere şi defecţiuni frecvente, astfel că, acum, singura soluţie este cumpărarea altor platforme, cu lăţimea clasică de 90 de centimetri.

În total, circa 30 de scări rulante ale metroului din Paris sunt nefuncţionale, pe tronsoanele 14, 6 şi 13. Compania RATP a dispus înlocuirea platformelor rulante defecte până în anul 2015, costurile ajungând la şase milioane de euro, în contextul în care preţul unei scări rulante este cuprins între 200.000 şi 500.000 de euro.

Scările rulante montate în anul 2005 erau proiectate să fie folosite 40 de ani, dar deja sunt inutilizabile după nouă.

Într-un alt caz, compania feroviară franceză SNCF a cumpărat în mai 2014 sute de trenuri noi, în valoare de 15 miliarde de euro, însă garniturile sunt prea late, astfel că circa 1.300 de peroane ale gărilor din Franţa au fost modificate pentru a se permite intrarea în circulaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici