Schimb de amabilităţi şi complimente între Sarkozy şi Obama la Caen

Nicolas Sarkozy şi Barack Obama au făcut schimb de amabilităţi şi complimente sâmbătă la Caen, pentru a sublinia acordul perfect între Franţa şi Statele Unite asupra subiectelor internaţionale şi a contracara comentariile privind faptul că relaţia lor personală este imperfectă.

18 afișări
Imaginea articolului Schimb de amabilităţi şi complimente între Sarkozy şi Obama la Caen

Schimb de amabilităţi şi complimente între Sarkozy şi Obama la Caen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poate că niciodată în istoria ţărilor noastre Statele Unite şi Franţa nu au avut poziţii atât de apropiate în marile probleme şi asupra marilor subiecte", a spus preşedintele francez, la încheierea unei întâlniri cu omologul său american.

În faţa lui Barak Obama, el a reamintit că ambele ţări susţin "mâna întinsă Rusiei", sunt de acord în privinţa problemelor israeliană şi palestiniană, iar Franţa este "solidară în totalitate" cu Statele Unite în privinţa dosarului nuclear iranian. Sarkozy a subliniat şi "identitatea de vederi totală" a celor două ţări în privinţa Coreei de Nord.

"Este o plăcere să lucrez cu Barack Obama (...); el ştie că Franţa este un prieten al Statelor Unite", a adăugat preşedintele francez.

Întrebat despre durata redusă a sejurului său în Franţa, Obama a mărturisit că "nu i-ar fi plăcut nimic mai mult decât o săptămână relaxată la Paris, cu plimbări de-a lungul Senei, cu o invitaţie pentru soţia sa la o masă bună şi un picnic în parcul Luxemburg". "Dar acest lucru este imposibil pentru moment", a spus el, promiţând însă că va petrece "mai mult timp" în Franţa după ce va părăsi Casa Albă.

"Prietenii buni nu-şi fac probleme legate de simboluri, de convenţii şi de protocol. Statele Unite sunt un prieten de neclintit al Franţei şi vice-versa (...); personal, îl consider pe Nicolas Sarkozy drept un prieten", a insistat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici