Schimb de replici între Donald Trump şi Theresa May, după distribuirea pe Twitter a unor clipuri anti-musulmane de către preşedintele american

Premierul britanic Theresa May a criticat decizia preşedintelui american Donald Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar Trump i-a răspuns că ar trebui să fie mai atentă la terorismul din ţară, relatează Reuters.

1684 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între Donald Trump şi Theresa May, după distribuirea pe Twitter a unor clipuri anti-musulmane de către preşedintele american

Schimb de replici între Donald Trump şi Theresa May, după distribuirea pe Twitter a unor clipuri anti-musulmane de către preşedintele american

Jayda Fransen, liderul partidului anti-imigraţie Britain First, a postat pe Twitter videoclipuri care înfăţişează un grup de musulmani care bat până la moarte un adolescent, lovesc persoane aflate în cârje şi distrug o statuie creştină. Fransen a fost sancţionată cu amendă, la începutul lunii noiembrie, după ce a abuzat o femeie musulmană.

După ce mesajele sale au fost distribuite de către preşedintele american, Fransen i-a mulţumit: "Mesajul important aici este că Donald Trump este conştient de persecutarea şi urmărirea penală a unui lider politic în Marea Britanie, pentru distribuirea a ceea ce a fost catalogat de către poliţie ca fiind un discurs anti-islamic".

Purtătorul de cuvânt al Theresei May a transmis un mesaj după gestul lui Donald Trump: "Ce a făcut preşedintele este greşit. Britain First încearcă să divizeze comunităţile prin folosirea unor poveşti pline de ură, care promovează minciuni şi creează tensiuni. Aceste gesturi cauzează nelinişte în rândul oamenilor care respectă legea".

Prin intermediul unei postări pe contul personal de Twitter, Donald Trump a replicat: "Theresa May, nu te concentra pe mine, concentrează-te asupra terorismului islamic radical şi distructiv care se desfăşoară în Marea Britanie. Noi suntem bine aici!".

Democraţii din Congresul SUA şi politicieni din Marea Britanie au descris acţiunea lui Trump drept periculoasă şi un pericol la adresa societăţii. Organizaţiile pentru drepturile civile şi cele islamice au precizat că postările respective de pe Twitter reprezintă o incitare la violenţă împotriva musulmanilor din Statele Unite.

Casa Albă a apărat activitatea lui Trump pe media sociale, considerând că preşedintele american a vrut să atragă atenţia asupra unor probleme de securitate. În calitate de preşedinte, Trump a emis ordine executive care interzic accesul unor cetăţeni din mai multe ţări majoritar musulmane, deşi instanţele au blocat parţial intrarea în vigoare a măsurilor.

"Nu vorbesc despre natura videoclipurilor. Ameninţarea este reală şi despre asta vorbeşte preşedintele, despre necesitatea securităţii naţionale, a cheltuielilor militare. Nu este nimic fals în acest mesaj", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici