Premierul libanez Saad al-Hariri ar putea renunţa definitiv la demisie

Premierul libanez Saad al-Hariri a declarat, miercuri, că ar putea renunţa definitiv la demisie săptămâna viitoare, spunând că lucrurile sunt "pozitive" în ţară în acest moment, relatează site-ul agenţiei Reuters.

225 afișări
Imaginea articolului Premierul libanez Saad al-Hariri ar putea renunţa definitiv la demisie

Premierul libanez Saad al-Hariri ar putea renunţa definitiv la demisie

"Lucrurile sunt pozitive, aşa cum ştiţi, şi dacă această pozitivitate continuă le voi transmite săptămâna viitoare cetăţenilor libanezi, alături de preşedintele Michel Aoun şi preşedintele Parlamentului, Nabih Berri, retragerea demisiei", a spus Hariri.

Premierul Libanului cere ca toate partidele să-şi asume responsabilitatea şi să ţină ţara departe de conflictele regionale, făcând trimitere la gruparea Hezbollah - susţinută de către Iran şi al cărei rol regional este o sursă de preocupare pentru Arabia Saudită.

Tot miercuri, preşedintele libanez Michel Aoun a declarat că Saad al-Hariri va rămâne "în mod cert" prim-ministrul Libanului, adăugând că ţara sa va depăşi criza politică în următoarele zile.

Întrebat despre cererile lui Hariri, Aoun - un aliat al Hezbollah - a răspuns: "Hezbollah a luptat împotriva teroriştilor Stat Islamic în Liban şi în străinătate. Dar când războiul împotriva terorismului se va încheia, luptătorii se vor întoarce în ţară".

La începutul lunii noiembrie, Saad al-Hariri şi-a anunţat demisia în cursul unei vizite în Arabia Saudită, acuzând Iranul că a provocat "discordie, devastare şi distrugere" în regiune şi temându-se de un complot privind asasinarea lui. De la fuga din Liban, Hariri s-a întâlnit la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron, apoi a mers la Cairo pentru o întrevedere cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care Michel Aoun, un aliat al Hezbollah, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici