Scholz cere explicaţii Varşoviei despre scandalul vizelor. Germania ar putea lua măsuri la frontiera cu Polonia

  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut sâmbătă guvernului de la Varşovia să clarifice acuzaţiile legate de mită.
  • Sute de mii de migranţi ar fi oferit mită pentru a primi viză, scandal ce a agitat politica poloneză.
  • Dezbaterea privind imigraţia se intensifică şi în Germania.
2220 afișări
Imaginea articolului Scholz cere explicaţii Varşoviei despre scandalul vizelor. Germania ar putea lua măsuri la frontiera cu Polonia

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Solicitarea lui Scholz marchează o intensificare a retoricii din partea puternicului vecin vestic al Poloniei, la doar câteva zile după ce Germania l-a convocat pe ambasadorul Poloniei la Berlin şi ministrul de Interne Nancy Faeser a vorbit cu omologul său polonez pe această temă.

De la începutul acestei luni, guvernul polonez se confruntă cu acuzaţii din partea partidelor de opoziţie, care acuză Puterea de complicitate într-un sistem în care migranţii primeau vize poloneze într-un ritm accelerat, fără verificări adecvate, după ce ofereau bani, prin intermediari.

Persoanele sosite în Polonia ar putea trece cu uşurinţă în alte ţări ale Uniunii Europene, având în vedere că frontierele sunt deschise.

Guvernul Poloniei a scris comisarului pentru Securitate al Uniunii Europene pentru a spune că scandalul este un "fapt mediatic" exagerat, menit să discrediteze naţionaliştii aflaţi la putere într-o campanie electorală dură pentru alegerile de luna viitoare.

"Scandalul vizelor care are loc în Polonia trebuie clarificat", a declarat Scholz sâmbătă, în cadrul unui eveniment. "Nu vreau ca oamenii din Polonia să fie pur şi simplu lăsaţi să treacă", a adăugat el, conform Reuters.

Scholz a lăsat să se înţeleagă că Germania ar putea lua măsuri pentru mai multe controale la frontiera cu Polonia. În ultimii ani, Germania s-a confruntat deja cu valuri de migranţi şi solicitanţi de azil din Siria şi Ucraina.

Într-o scrisoare adresată ministrului polonez de Externe, Zbigniew Rau, comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a cerut clarificări în legătură cu scandalul celor până la 350.000 de vize de muncă cumpărate pentru zona UE-Schengen, a relatat săptămâna aceasta BILD.

În scrisoarea vizualizată de BILD, comisarul subliniază faptul că există suspiciuni cu privire la "o încălcare a legislaţiei UE şi, în special, a Codului UE privind vizele" de către autorităţile poloneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici