Scufundarea platformei BP a provocat scurgerea a aproximativ 4,5 mil. barili de ţiţei în Golful Mexic

Scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon, exploatată de grupul britanic BP, a provocat scurgerea a aproximativ 4,5 milioane de barili de ţiţei în Golful Mexic, reprezentând cea mai mare maree neagră din istoria SUA, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE).

40 afișări
Imaginea articolului Scufundarea platformei BP a provocat scurgerea a aproximativ 4,5 mil. barili de ţiţei în Golful Mexic

Scufundarea platformei BP a provocat scurgerea a aproximativ 4,5 mil. barili de ţiţei în Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cantitatea de petrol scursă în apele Golfului Mexic echivalează cu aproximativ 715 milioane de litri. Estimarea AIE nu ia în calcul petrolul recuperat de BP cu ajutorul unei instalaţii amplasate la baza puţului distrus.

"Este cea mai mare maree neagră din istoria americană", notează AIE.

Dezastrul ecologic a redus cu 30.000 de barili de petrol pe zi producţia din Golf, prin întârzierea operaţiunilor de exploatare, menţionează agenţia. AIE avertizează, totodată, că mareea neagră ar putea limita cu până la 300.000 de barili pe zi, până în 2015, producţia din regiune din cauza eventualelor restricţii de forare marină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici