Scufundarea trupului lui Osama ben Laden este contrară tradiţiei, afirmă Marea Moschee din Paris

Marea Moschee din Paris şi-a exprimat uimirea, luni, după informaţiile difuzate de televiziuni, potrivit cărora trupul neînsufleţit al lui Osama ben Laden a fost scufundat în mare, apreciind că acest lucru "este total contrar regulilor sfinte ale islamului".

1195 afișări
Imaginea articolului Scufundarea trupului lui Osama ben Laden este contrară tradiţiei, afirmă Marea Moschee din Paris

Scufundarea trupului lui Osama ben Laden este contrară tradiţiei, afirmă Marea Moschee din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform posturilor de televiziune americane CNN şi MSNBC, trupul lui Osama ben Laden a fost scufundat în mare, într-un loc neprecizat, respectând tradiţiile musulmane.

O sursă apropiată rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, s-a declarat "foarte surprinsă" de aceste informaţii, care "cer să fie verificate".

Această sursă a subliniat că, potrivit tradiţiei musulmane, "corpul unui defunct trebuie mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi numai cu apă şi în final cu apă amestecată cu camfor, înainte de a fi înfăşurat în trei bucăţi de stofă".

"Înhumarea se face în pământ, fără sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului uşor întors spre dreapta, pentru ca faţa să fie îndreptată spre Kaaba, sanctuarul sfânt al Mecca".

Nici o confirmare oficială a scufundării în apă a corpului lui ben Laden nu a fost disponibilă imediat:

"Ne asigurăm că trupul său este tratat în acord cu practica şi tradiţia musulmană. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios", a declarat anterior un oficial de rang înalt al administraţiei Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici