Scutul antirachetă al SUA nu mai reprezintă o ameninţare pentru Rusia

Forţele strategice ale Rusiei sunt capabile să penetreze scutul antirachetă al Statelor Unite, care nu mai reprezintă o ameninţare la adresa ţării, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin marţi, la Londra, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

281 afișări
Imaginea articolului Scutul antirachetă al SUA nu mai reprezintă o ameninţare pentru Rusia

Scutul antirachetă al SUA nu mai reprezintă o ameninţare pentru Rusia

"Am soluţionat problema penetrării scutului antirachetă. Regretăm că Statele Unite îşi irosesc banii cu apărarea antirachetă şi ne obligă şi pe noi să facem la fel. Scutul antirachetă nu reprezintă nimic pentru noi, este o cacealma. El nu reprezintă o ameninţare militară, dar rămâne o problemă politică şi economică", a declarat Rogozin, într-o vizită la Ambasada Rusiei din Londra.

El a adăugat că cea mai mare parte a criticilor Moscovei sunt cauzate de faptul că scutul antirachetă plănuit este "provocator" şi "excesiv prin natură", iar din acest motiv obligă alte ţări să îşi intensifice apărarea strategică.

Rusia a fost "nevoită să caute un răspuns înţelept şi asimetric", a subliniat vicepremierul rus, însărcinat cu supervizarea industriei Apărării a Rusiei.

"Efectuăm un program de reînarmare, până în 2020, care ne va permite să ne reînnoim sută la sută forţele strategice. Acest lucru va fi realizat în cadrul angajamentelor internaţionale" ruse, a adăugat Rogozin.

Vicepremierul rus a mai declarat că, din cauza unor probleme de apărare antirachetă, unele ţări sunt nevoite să îşi redicrecţioneze atenţia către acest domeniu şi să îl finanţeze cu fonduri destinate altor nevoi importante, ca ameninţarea reprezentată de asteroizi.

"Noi ne-am confruntat recent cu evenimentul (ploii de meteoriţi) de la Celiabinsk. Nimeni nu poate să spună dacă vor urma şi alte asemenea incidente, dacă suntem asiguraţi împotriva loviturilor meteoriţilor. Cercetătorii sunt uimiţi de modul în care sunt cheltuite miliarde pe scutul antirachetă, în timp ce o ameninţare din spaţiu la adresa întregii umanităţi este ignorată", a subliniat el.

Rusia caută cooperarea internaţională în crearea unui sistem global de monitorizare şi schimb de informaţii cu privire la potenţiale obiecte spaţiale periculoase, a mai declarat Rogozin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici