Se aşteaptă ca SUA să impună noi sancţiuni împotriva avanposturilor ocupate din Cisiordania

Administraţia Biden este aşteptată să impună noi sancţiuni împotriva a două avanposturi ilegale din Cisiordania ocupată, care au fost folosite ca bază pentru atacuri ale coloniştilor israelieni „extremişti” împotriva palestinienilor, notează Axios, citând trei oficiali americani.

211 afișări
Imaginea articolului Se aşteaptă ca SUA să impună noi sancţiuni împotriva avanposturilor ocupate din Cisiordania

Se aşteaptă ca SUA să impună noi sancţiuni împotriva avanposturilor ocupate din Cisiordania

Sancţiunile, care ar urma să fie impuse începând de joi, sunt menite să trimită un mesaj că SUA nu vizează doar persoane fizice, ci şi entităţi implicate în furnizarea de sprijin logistic şi financiar pentru atacurile împotriva palestinienilor, a precizat Axios citând un oficial american.

Noi sancţiuni vor fi impuse, de asemenea, pentru trei colonişti israelieni, au declarat oficialii americani pentru Axios.

Departamentul de Stat al SUA nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta raportul Axios.

În februarie, administraţia Biden a impus sancţiuni împotriva a patru bărbaţi israelieni pe care i-a acuzat că sunt implicaţi în violenţe ale coloniştilor din Cisiordania, semnalând nemulţumirea crescândă a SUA faţă de politicile premierului israelian Benjamin Netanyahu.

De asemenea, în februarie, administraţia a declarat că extinderea coloniilor israeliene în Cisiordania ocupată este incompatibilă cu dreptul internaţional, semnalând o revenire la politica americană în această privinţă, care fusese inversată de administraţia lui Donald Trump.

De la războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, Israelul a ocupat Cisiordania de lângă râul Iordan, pe care palestinienii o doresc ca nucleu al unui stat independent. Israelul a construit acolo aşezări evreieşti pe care majoritatea ţărilor le consideră ilegale. Israelul contestă acest lucru şi invocă legăturile istorice şi biblice cu acest pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici