Secetă în Italia: mai multe canale din Veneţia au secat

Mai multe canale din Veneţia au secat, iar specialiştii se tem că Italia se va confrunta cu o nouă secetă de proporţii.

1039 afișări
Imaginea articolului Secetă în Italia: mai multe canale din Veneţia au secat

Secetă în Italia: mai multe canale din Veneţia au secat

Săptămânile de vreme uscată din timpul iernii au ridicat i-au îngrijorat pe specialiştii care cred că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situaţia de urgenţă din vara trecută. Cercetătorii au făcut măsurători şi au aflat că în Alpi s-a adunat mai puţin de jumătate din cantitatea normală de zăpadă dintr-o iarnă, potrivit CNN.

Autorităţile din Veneţia, unde inundaţiile sunt în mod normal principala preocupare, se confruntă cu un nivel neobişnuit de scăzut al apei ceea ce face imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor de apă şi a ambulanţelor pe unele dintre faimoasele sale canale.

Problemele din Veneţia sunt puse pe seama unei combinaţii de factori, lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină şi curenţii marini.

Râurile şi lacurile italiene din nordul ţării suferă de o lipsă severă de apă. Po, cel mai lung râu din Italia, care se întinde de la Alpii din nord-vest până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puţină apă decât este normal în această perioadă a anului, a adăugat grupul într-un comunicat.

În iulie anul trecut, Italia a declarat stare de urgenţă pentru zonele din jurul Po, unde se realizează aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării. Regiunea a fost afectată cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
veneţia,
secetă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici