Şefa unui grup din Parlamentul European critică Guvernul României: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Şefa grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

907 afișări
Imaginea articolului Şefa unui grup din Parlamentul European critică Guvernul României: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Şefa unui grupului din PE critică Guvernul României: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

“Guvernul României care face parte din Partidul Popular European ar trebui să ţină cont de Comisia de la Veneţia, care interzice modificarea legii electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu o luaţi pe
acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria subminând statul de drept!”, a scris Iratxe Garcia Perez pe Twitter.

Şefa grupului S&D s-a referit la intenţia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Garcia Perez a primit un răspuns imediat din partea europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan.

“Cu tot respectul: singurul partid din România care a afectat statul de drept în ultimii ani a fost Partidul Social Democrat, membru al Partidului Socialiştilor Europeni şi al grupului Socialiştilor şi Democraţilor din parlamentul European. Noul guvern de centru-dreapta al României va respecta întotdeauna toate standardele internaţionale”, a scris Mureşan pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
perez,
ue,
românia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici