Şeful diplomaţiei siriene a subliniat că soarta lui Bashar al-Assad este "o linie roşie"

Soarta preşedintelui Bashar al-Assad este "o linie roşie", a subliniat marţi şeful diplomaţiei siriene, Walid Muallem, citat de agenţia Sana, cu puţin timp înainte de sosirea sa la Montreux, în Elveţia, unde conferinţa de pace privind Siria se va deschide miercuri.

479 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei siriene a subliniat că soarta lui Bashar al-Assad este "o linie roşie"

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Incertitudinile legate de preşedinte şi de regim sunt linii roşii, atât pentru pentru noi, cât şi pentru poporul sirian; nimeni nu se poate atinge de Preşedinţie", a spus ministrul sirian de Externe, potrivit agenţiei de presă Sana.

El a afirmat că "dorinţa Siriei este ca această conferinţă să aibă succes şi să fie un prim pas care ar deschide calea unui dialog între sirieni pe teritoriul sirian, în scopul de a îndeplini aspiraţiile poporului, fără amestec străin".

"Venim la Geneva cu speranţa de a ajunge la o poziţie siriană şi internaţională comună în faţa terorismului care afectează Siria şi regiunea", a adăugat el.

Referitor la excluderea Iranului, un aliat al regimului sirian, de la această conferinţă numită Geneva II, Muallem a apreciat că aceasta este o "mare eroare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici