Şeful OMS trage frâna măsurilor de relaxare şi lansează un serios semnal de alarmă: Ceea ce este mai rău abia acum urmează

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un serios semnal de alarmă.
  • „Nu vă relaxaţi! Ce e mai rău abia urmează”, a transmis într-o conferinţă de presă directorul general al instituţiei care atrage astfel atenţia ţărilor care au început relaxarea măsurilor restrictive.
  • Germania, Cehia, Polonia, Norvegia şi Albania au început deja să permită activităţile restrânse, au redeschis parcuri, magazinele mici şi creşele.
11917 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS trage frâna măsurilor de relaxare şi lansează un serios semnal de alarmă: Ceea ce este mai rău abia acum urmează

Şeful OMS, semnal de alarmă către ţările care au început relaxarea măsurilor: Ceea ce este mai rău abia acum începe

„Aveţi încredere în noi. Ceea ce este mai rău abia acum urmează”, a spus el. „Să prevenim această tragedie. Este un virus pe care mulţi oameni încă nu îl înţeleg", a spus directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros a menţionat gripă spaniolă în 1918 ca referinţă pentru pandemia de coronavirus.

"Este o combinaţie foarte periculoasă şi acest lucru se întâmplă ... ca la gripa din 1918, care a ucis până la 100 de milioane de oameni", a spus acesta în declaraţia susţinută la Geneva.

„Dar acum avem tehnologie, putem preveni acel dezastru, putem preveni acest tip de criză.”

El nu a menţionat exact de ce consideră că focarul de coronavirus care a infectat aproape 2,5 milioane de oameni şi a ucis peste 166.000, potrivit cifrelor întocmite de Universitatea Johns Hopkins, ar putea să se înrăutăţească. 

În perioada următoare, experţii se aşteaptă la propagarea bolii în Africa, unde sistemele de sănătate sunt mult mai puţin dezvoltate.

Mai multe ţări europene au început săptămâna aceasta cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei. Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor. Se reaprind la viaţă activităţile umane colective din ţări precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici