Şeful spionajului rusesc, noi ameninţări: Ucraina se va transforma în "al doilea Vietnam" pentru SUA

Şeful spionajului de la Kremlin, Serghei Narîşkin, a avertizat SUA că Ucraina se va transforma în "al doilea Vietnam" al acestora, pe fondul dezacordului din Congres cu privire la finanţarea pentru Kiev.

2516 afișări
Imaginea articolului Şeful spionajului rusesc, noi ameninţări: Ucraina se va transforma în "al doilea Vietnam" pentru SUA

Şeful spionajului rusesc, noi ameninţări: Ucraina se va transforma în "al doilea Vietnam" pentru SUA

"Ucraina se va transforma într-o "gaură neagră" care va absorbi din ce în ce mai multe resurse şi oameni", a declarat joi şeful serviciilor de informaţii externe ruse, Narîşkin, într-o declaraţie scrisă publicată de revista agenţiei sale, Intelligence Operative.

"În cele din urmă, SUA riscă să îşi creeze un 'al doilea Vietnam', iar fiecare nouă administraţie americană va trebui să se confrunte cu acest lucru", a adăugat el.

Avertismentul vine după ce preşedintele american Joe Biden a cerut miercuri Congresului să sprijine în continuare Ucraina cu fonduri. "Nu-l putem lăsa pe Putin să câştige", a spus Biden.

Biden încearcă să promoveze o finanţare de urgenţă de 61,4 miliarde de dolari pentru Kiev, dar opoziţia împotriva unui ajutor suplimentar pentru Ucraina a crescut în rândul republicanilor din Camera Reprezentanţilor.

Statele Unite au fost angajate în războiul din Vietnam - purtat între Vietnamul de Sud şi SUA, pe de o parte, şi Vietnamul de Nord comunist, susţinut de Uniunea Sovietică şi China, pe de altă parte - timp de aproape două decenii. Conflictul a făcut peste un milion de victime, inclusiv zeci de mii de americani, şi s-a încheiat cu o victorie categorică a forţelor nord-vietnameze.

Potrivit unui sondaj recent, 59% dintre americani susţin în continuare trimiterea de ajutor militar către Ucraina

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici