Serbia critică dur planul Ungariei de construire a gardului la frontieră şi cere intervenţia UE

Guvernul Serbiei a denunţat, joi, insistenţa Ungariei de a construi un gard la frontiera comună, cerând intervenţia urgentă a Uniunii Europene pentru a opri construirea unui "nou Zid al Berlinului", scrie Washington Post.

699 afișări
Imaginea articolului Serbia critică dur planul Ungariei de construire a gardului la frontieră şi cere intervenţia UE

Serbia critică dur planul Ungariei de construire a gardului la frontieră şi cere intervenţia UE (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Ignorând apelurile internaţionale, Guvernul Viktor Orban a anunţat că va aplica planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia pentru a opri imigranţii clandestini.

"Europa trebuie să decidă dacă posibilitatea de a construi ziduri ţine de domeniul trecutului sau de cel al viitorului", a declarat Ivica Dacici, ministrul de Externe al Serbiei.

"Eu credeam că Zidul Berlinului a căzut, dar văd că se construiesc alte ziduri", a adăugat şeful diplomaţiei Serbiei, ţară care aspiră să devină membră a Uniunii Europene.

"Suntem în mod absolut şi vehement împotriva deciziei Ungariei de a construi acel gard. Această problemă nu este doar a Serbiei şi Ungariei. Este o problemă care trebuie rezolvată de Uniunea Europeană", a insistat Dacici după o întrevedere cu ministrul elen de Externe, Nikos Kotzias.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici