Sergio Mattarella avertizează că viitorul Italiei este ameninţat de rata scăzută a natalităţii

  • Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a declarat că viitorul ţării sale este ameninţat de scăderea natalităţii
  • Datele oficiale au anunţat o nouă scădere a populaţiei Italiei în 2019
1212 afișări
Imaginea articolului Sergio Mattarella avertizează că viitorul Italiei este ameninţat de rata scăzută a natalităţii

„Viitorul Italiei este ameninţat de rata scăzută a natalităţii”

Italia se află într-o criză demografică ce se accentuează anual, în condiţiile în care natalitatea scade de la an la an şi speranţa de viaţă este în creştere, iar această criză demografică reprezintă unul din motivele pentru care economia ţării stagnează în ultimii ani.

Potrivit agenţiei naţionale de statistică, ISTST, anul trecut au fost înregistrate 435.000 de naşteri în Italia, cu 5.000 mai puţine faţă de 2018, cea mai scăzută rată a natalităţii din istoria recentă a acestei ţări. Totodată, în Italia s-au înregistrat 647.000 de decese anul trecut, cu 14.000 mai multe faţă de 2018.

„Aceasta este o problemă care priveşte însăşi existenţa ţării noastre. Ţara noastră este slăbită şi trebuie să facem tot ce putem pentru a limita acest fenomen. Ca persoană în vârstă, sunt pe deplin conştient de scăderea ratei natalităţii”, a spus preşedintele italian, în vârstă de 78 de ani.

Populaţia totală a Italiei a scăzut în 2019 cu 116.000 de persoane, la 60,3 milioane de locuitori.

Mai multe state europene se confruntă cu probleme cauzate de scăderea populaţiei, în principal fostele state comuniste din Europa de Est, printre care şi România, afectate de fenomenul emigraţionist şi de natalitatea scăzută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici