Sigla unui premiu oficial din China seamănă cu emblema SS

Ambasada Israelului în China a precizat luni că vrea să discute cu oficiali ai administraţiei chineze pentru controlul calităţii, în legătură cu sigla unui premiu oficial care seamănă cu emblema SS, unul dintre principalele simboluri ale regimului nazist.

155 afișări
Imaginea articolului Sigla unui premiu oficial din China seamănă cu emblema SS

Sigla unui premiu oficial din China seamănă cu emblema SS

În fiecare an, Administraţia generală pentru controlul calităţii (AQSIQ) decernează "China Top Brands Awards", pentru a recompensa meritele companiilor asiatice.

Sigla are scopul de a reprezenta parţial, repetând de patru ori cifra 1, procesul de evaluare: "ştiinţă, imparţialitate, deschidere şi dreptate", potrivit site-ului Internet al Administraţiei.

Acest lucru poate genera confuzie, având în vedere că se aseamănă cu emblema SS, unitate a regimului nazist german care s-a ocupat de exterminarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial.

"Am contactat AQISQ pentru a stabili o întâlnire", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei Israelului în China, Guy Kivetz.

"Vrem să abordăm problema cu această administraţie cât mai repede posibil pentru a explica sensibilitatea" subiectului, a continuat acesta, fără să precizeze dacă doreşte ca logoul să fie retras.

Ambasada Israelului nu vede în aceasta o manifestare de antisemitism, a explicat el.

"Ceea ce este sensibil şi problematic în opinia israelienilor şi evreilor şi chiar şi în opinia unor europeni care nu sunt evrei nu este neapărat la fel pentru chinezi, pentru că aceştia nu asociază aceleaşi lucruri", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Premiul a fost acordat mai multor companii chineze cunoscute, cum ar fi Haier, cel de-al patrulea producător la nivel mondial de produse de electromenaj, şi Lenovo, cel de-al patrulea producător mondial de calculatoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici