Silvio Berlusconi: Nu îmi voi abandona partidul

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, despre a cărui revenire în politică se vorbeşte în ultima perioadă, a declarat în acest sens că tot ceea ce poate spune este că nu îşi va abandona partidul, într-un interviu pentru ediţia de luni a cotidianului german Bild.

113 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi: Nu îmi voi abandona partidul

Silvio Berlusconi: Nu îmi voi abandona partidul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întrebarea mi se pune frecvent şi cu insistenţă. Tot ceea ce pot spune este că nu îmi voi abandona partidul «Poporul Libertăţii» (PdL). De altfel vom reveni la vechiul său nume «Forza Italia»", a declarat el pentru cel mai citit cotidian din Europa, Bild.

Berlusconi, care a fost nevoit să abandoneze Italia în plin marasm, toamna trecută, întreţine suspansul cu privire la o eventuală revenire în politică, lăsându-i în prim plan doar pe "locotenenţii" săi, convinşi că se va prezenta în următoarele alegeri, prevăzute în 2013.

Întrebat despre calităţile actualului şef al Guvernului, Mario Monti, Berlusconi a apreciat că "forţa sa constă în faptul că beneficiază de cea mai clară susţinere pe care a avut-o vreodată un premier" italian.

Fostul şef al Guvernului consideră că a jucat un rol major în faţa crizei. "Am fost primul lider occidental de prim plan care a perceput pericolul crizei financiare şi care a întreprins reforme", a subliniat el.

"Dacă suntem în măsură să controlăm noul nostru buget, (acest lucru) se datorează în mare parte Guvernului meu", a apreciat el.

Într-o versiune mai lungă a interviului, publicat pe site-ul Bild, Berlusconi revine, de asemenea, asupra scandalului "Rubygate" şi petrecerilor pe care le organiza la somptuoasa sa vilă de lângă Milano.

"Toate aceste lucruri sunt o campanie de calomniere monstruoasă dusă de o justiţie părtinitoare stângistă", a preciat el, afirmând că tinerele care participau la aceste petreceri "nu au făcut altceva decât să danseze, ca în orice discotecă din lume".

În cadrul gestionării crizei europene, Berlusconi evocă rolul jucat de Germania şi afirmă că doreşte "o Germanie europeană şi nu o Europă germană".

"Noi dorim de la Berlin o politică europeană prevăzătoare, solidară şi deschisă", a insistat Berlusconi, respingând, în plus, o relaţie de proastă calitate cu cancelarul Angela Merkel.

"Din contră, relaţia mea cu doamna Merkel este foarte cordială. Eu apreciez deschiderea sa de spirit, seriozitatea, competenţa şi angajamentul său", a declarat Il Cavaliere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici