Siria a cerut asistenţă din partea Israelului, în urma cutremurului

Israelul a primit o cerere de asistenţă din partea Administraţiei Bashar Al-Assad şi va trimite echipe de intervenţie şi ajutoare umanitare în Siria, după cutremurul de 7,8 grade produs luni dimineaţă pe teritoriul Turciei.

2024 afișări
Imaginea articolului Siria a cerut asistenţă din partea Israelului, în urma cutremurului

Siria a cerut asistenţă din partea Israelului, în urma cutremurului

Conform unor surse citate de postul israelian Channel 13, preşedintele Bashar Al-Assad a cerut asistenţă umanitară Israelului, prin intermediul Rusiei.

"Am primit o solicitare de asistenţă din partea Siriei, în contextul cutremurului de acolo. Am dat ordin să fie oferită asistenţă", a declarat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul The Times of Israel.

Siria şi Israelul sunt oficial în stare de război, astfel că nu au relaţii diplomatice.

De asemenea, Israelul va trimite asistenţă umanitară Turciei.

Conform agenţiei de presă SANA, 560 de persoane au murit în nord-vestul Siriei, la frontiera cu Turcia, după cutremurul de 7,8 grade produs luni dimineaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici