Situaţie tensionată în Balcani. Serbia pune armata în stare de alertă sporită şi ameninţă Kosovo

Ministrul sârb al Apărării, Milos Vucevic, a declarat marţi că preşedintele Aleksandar Vucic, în calitate de comandant-şef, a ordonat ca forţele armate sârbe să fie puse în stare de alertă sporită pentru a fi capabile să ducă la bun sfârşit orice sarcină.

5212 afișări
Imaginea articolului Situaţie tensionată în Balcani. Serbia pune armata în stare de alertă sporită şi ameninţă Kosovo

"Bineînţeles, nimeni nu doreşte niciun fel de conflicte sau războaie şi nici nu are intenţia de a juca astfel de jocuri. Serbia este un stat serios şi ia toate măsurile necesare pentru a putea răspunde la orice situaţie provocatoare şi la orice potenţială problemă", a declarat Vucevic la Happy TV, pe fondul tensiunilor cu Kosovo, scrie publicaţia Tanjung.

Ministrul a spus că a participat la întâlnirea lui Vucic cu o delegaţie NATO şi este de părere că nici alianţa nu doreşte o escaladare, ci o soluţie obţinută prin dialog.

Vucevic a declarat că forţele armate sârbe sunt pregătite să execute orice ordin dat de Vucic în calitate de comandant-şef pentru a proteja Serbia şi toţi cetăţenii săi şi pentru a veghea la securitatea sârbilor din Kosovo.

"Când Serbia vorbeşte despre pace şi stabilitate, nu înseamnă că suntem slabi sau laşi şi că putem fi umiliţi", a declarat Vucevic.

El a spus că, în ciuda Rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate al ONU şi Acordului de la Kumanovo, Pristina lucrează în mod incontestabil la înarmarea forţelor şi că intenţionează să formeze o armată.

"Ei se îndreaptă spre formarea de facto a unei armate, iar noi nu putem fi indiferenţi la acest lucru" a declarat Vucevic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici