Sky News menţine reportajul realizat în România, dând asigurări că este real: "Stuart Ramsay este unul dintre cei mai experimentaţi şi ambiţioşi jurnalişti"

Postul de televiziune britanic Sky News a comunicat miercuri seară că susţine veridicitatea reportajului despre presupusul trafic de arme din România, informează ziarul The Guardian.

2608 afișări
Imaginea articolului Sky News menţine reportajul realizat în România, dând asigurări că este real: "Stuart Ramsay este unul dintre cei mai experimentaţi şi ambiţioşi jurnalişti"

Sky News menţine reportajul realizat în România, dând asigurări că este real: "Stuart Ramsay este unul dintre cei mai experimentaţi şi ambiţioşi jurnalişti"

"Stuart Ramsay este unul dintre cei mai experimentaţi şi ambiţioşi jurnalişti, având o activitate îndelungată în dezvăluiri jurnalistice majore, din întreaga lume. A realizat un reportaj solid despre trafic de arme în România, iar Sky News susţine în totalitate acest material publicistic", a transmis un purtător de cuvânt al postuluii de televiziune.

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România, a explicat miercuri că materialul video difuzat este real, precizând că nimeni nu a fost plătit. "Ha! Să se calmeze toată lumea. Reportajul este real. Nu a fost nimeni plătit. Nu a făcut nimeni nicio înscenare. Armele erau reale. Au loc arestări. Instituţiile guvernamentale sunt stânjenite. Faceţi faţă realităţii!, a transmis, prin Twitter, Stuart Ramsay, şeful Departamentului Corespondenţi de la Sky News.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că, în cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu în legătură cu materialul difuzat de Sky News. "La acestă oră se efectuează câteva percheziţii în Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere în teren. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a declarat procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici