Soarele "petrece" ca şi cum ar fi 2002. Astronomii sunt îngrijoraţi din cauza numărului mare de pete şi furtuni solare

Septembrie 2002 este ultima dată când numărul petelor solare a fost la fel de mare ca acum.

1348 afișări
Imaginea articolului Soarele "petrece" ca şi cum ar fi 2002. Astronomii sunt îngrijoraţi din cauza numărului mare de pete şi furtuni solare

Numărul mediu de pete solare pentru luna iunie 2023 a fost de 163, potrivit Centrului de analiză a datelor de la Observatorul Regal al Belgiei.   

Ciclul solar 25 nu era de aşteptat să fie atât de puternic. Când a început în decembrie 2019, astronomii credeau că va fi un ciclu slab asemănător cu predecesorul său imediat, Ciclul Solar 24. Dacă această prognoză s-ar fi realizat, Ciclul Solar 25 ar fi unul dintre cele mai slabe cicluri solare dintr-un secol.

În schimb, Ciclul Solar 25 a trecut de Ciclul Solar 24 şi poate fi pe cale să rivalizeze cu unele dintre ciclurile mai puternice ale secolului al XX-lea, potrivit SpaceWeather

Ultima dată când numărul petelor solare a fost atât de mare, soarele a fost pe punctul de a lansa Marile Furtuni de Halloween din 2003, care a inclus cea mai puternică erupţie solară cu raze X înregistrată vreodată (X45), aurore până la sud până în Texas şi o ejecţie de masă coronală atât de mare şi puternică că a fost detectată în cele din urmă de sonda spaţială Voyager aflată la marginea sistemului solar. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici