Soldaţii ruşi, utilitarişti până în măduva oaselor: au furat mopede şi biciclete în timp ce fugeau de armata Ucrainei

Primarul oraşului Melitopol, din sudul Ucrainei, a declarat că, în regiunea Harkov, soldaţii ruşi au luat orice mijloc de transport pe care au putut pune mâna în timp ce fugeau de militarii ucraineni în timp ce armata recucerea teritorii, potrivit Sky News.

3744 afișări
Imaginea articolului Soldaţii ruşi, utilitarişti până în măduva oaselor: au furat mopede şi biciclete în timp ce fugeau de armata Ucrainei

FOTO AP/Mediafax

Ivan Fedorov, într-o postare pe Telegram, spune că, atunci când trupele ruseşti au ajuns la graniţă, era o coadă de 20 de kilometri.

Fedorov a afirmat anterior că a văzut forţele ruseşti plecând spre graniţă cu o zi înainte.

Sky News nu a puttu verifica independent aceste afirmaţii.

Fedorov a declarat miercuri după-amiază: „Ofiţerii ruşi nu au avut suficient transport pentru evacuare.(...) Soldaţii au fost nevoiţi să fure mopede şi biciclete pentru a se salva. Benzinăriile locale au încetat imediat să mai vândă benzină la instrucţiunile comandanţilor militari. Doar vehiculele speciale ale ocupanţilor au fost realimentate. Acei colaboratori locali care au reuşit să plece spre graniţa cu Rusia au fost surprinşi neplăcut de „surpriză”. Coada la graniţă a ajuns la 20 km... La graniţă îi aştepta o tabără de corturi filtrantă, fără încălzire. Ofiţerii ucraineni i-au reţinut instantaneu pe colaboratorii locali datorită unei mari serii de informaţii de la cetăţenii pro-ucraineni”.

„Credem că foarte curând steagul ucrainean va flutura pe piaţa principală din Melitopol! Ofensiva eroică a forţelor armate continuă! Pe diferite fronturi. În diferite zone ale frontului. În curând vor fi noi surprize pentru ocupanţi!”, a spus primarul.

Anterior, Fedorov a afirmat că forţele ruse au părăsit Melitopolul şi s-au îndreptat spre Crimeea ocupată, fiind raportate coloane de echipament militar la un punct de control din Chongar, la graniţa cu peninsula.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici