Sondaj: Unul dintre trei englezi nu este prea interesat de încoronarea regelui Charles

  • Majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu sunt foarte interesaţi de încoronarea regelui Charles, potrivit unui nou sondaj de opinie, citat de metro.co.uk.
  • 29% dintre cei care au răspuns la sondaj au spus că „nu le pasă deloc”.
115 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Unul dintre trei englezi nu este prea interesat de încoronarea regelui Charles

YouGov a descoperit că aproape două treimi dintre oameni nu sunt interesaţi de ceremonia din 6 mai, 35% dintre ei spunând că „nu le pasă prea mult” şi 29% că „nu le pasă deloc”.

De asemenea, britanicul de nivel mediu este posibil să trateze acest eveniment ca pe o sâmbătă obişnuită, doar 46% dintre ei sugerând că vor urmări procesiunea sau vor lua parte la sărbătorile aferente.

Dintre cei 3.000 de adulţi chestionaţi, doar 24% au spus că le pasă „destul de mult”, în timp ce doar 9% au spus că le pasă „foarte mult”.

Consolidând poziţia Marii Britanii de paradis pentru cei care stau pe canapea şi se uită la televizor, cifrele sugerează că aproximativ 13% dintre oameni vor urmări transmisia încoronării la televizor, deşi nu sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă.

Chiar şi persoanele de peste 65 de ani, grupul de vârstă cu cea mai mare proporţie de fani ai regalităţii, au fost mai degrabă neinteresate.

Aproximativ 53% din această categorie au declarat pentru YouGov că nu le pasă „foarte mult” sau „deloc”.

Apatia s-a dovedit a fi mult mai mare în rândul grupurilor de vârstă mai tinere, 75% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani şi 69% dintre cei cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani dând aceleaşi răspunsuri.

În cadrul ceremoniei, Charles va fi încoronat în mod oficial rege în Westminster Abbey, înainte de a se întoarce la Palatul Buckingham cu trăsura de aur, veche de 260 de ani.

Încoronarea este o chestiune exclusiv simbolică, cu semnificaţie religioasă şi culturală, care are loc la câteva luni după moartea unui monarh, pentru a evita sărbătorile în timpul doliului. Charles şi-a primit puterile de şef al statului şi al Commonwealth-ului la proclamarea sa, la scurt timp după moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie.

El şi Camilla, regina consort, vor parcurge un traseu mult mai scurt decât defuncta sa mamă, în conformitate cu dorinţa sa de a avea o monarhie mai modestă şi mai ieftină.

Ceremonia va fi difuzată în 30 de proiecţii în aer liber în Marea Britanie şi, având în vedere că taxa de licenţă BBC a fost eliminată pentru acest weekend, va fi difuzată pe scară largă pe ecrane din localuri precum pub-urile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici