Spania: autorităţile susţin că pacientul din Valencia nu are boala Marburg

  • Un bărbat din Spania, suspectat iniţial de boala Marburg, a fost testat negativ sâmbătă.
  • El nu are virusul mortal, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii, potrivit Reuters.
2776 afișări
Imaginea articolului Spania: autorităţile susţin că pacientul din Valencia nu are boala Marburg

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, care fusese recent în Guineea Ecuatorială, a primit veşti bune de la medici, dar va fi testat din nou în următoarele săptămâni, au anunţat autorităţile.

El a fost transferat de la un spital privat la o unitate de izolare la Spitalul La Fe din Valencia.

Trei membri ai personalului sanitar care îl tratează pe bărbat au fost şi ei izolaţi ca măsură de precauţie, au precizat autorităţile.

Virusul Marburg poate avea o rată de mortalitate de până la 88%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a-l trata.

Guineea Ecuatorială a pus în carantină peste 200 de persoane şi a restricţionat circulaţia pe 13 februarie în provincia sa Kie-Ntem, unde a fost detectată pentru prima dată febra hemoragică.

Mica ţară din Africa Centrală a raportat până în prezent nouă decese şi 16 cazuri suspecte. Acestea au simptome precum febra, oboseala, vărsăturile cu sânge şi diaree, potrivit OMS.

Autorităţile cameruneze au detectat două cazuri suspecte de boala Marburg pe 13 februarie în Olamze, o localitate situată la graniţa cu Guineea Ecuatorială. Imediat, autorităţile cameruneze au restricţionat circulaţia de-a lungul frontierei cu ţara vecină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici