Spania oferă portul Algeciras pentru debarcarea imigranţilor de la bordul navei Open Arms

Spania s-a oferit duminică să primească într-unul dintre porturile sale nava Open Arms, la bordul căreia se află în continuare 107 imigranţi, însă organizaţia responsabilă pentru ambarcaţiune a informat efortul de a călători atât de departe este prea mare, relatează site-ul agenţiei Dpa.

115 afișări
Imaginea articolului Spania oferă portul Algeciras pentru debarcarea imigranţilor de la bordul navei Open Arms

Spania oferă portul Algeciras pentru debarcarea imigranţilor de la bordul navei Open Arms

"Am oferit instrucţiuni privind pregătirea portului Algeciras pentru a permite accesul navei Open Arms. Spania a acţionat întotdeauna în faţa crizelor umanitare", a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez.

Cu toate acesta, reprezentanţii Open Arms consideră că portul Algeciras se află prea departe.

Liderii navei susţin că, având în vedere situaţia de urgenţă, este nevoie de o debarcare rapidă a imigranţilor.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a refuzat accesul navei în porturile sale, a salutat oferta făcută de Guvernul spaniol şi a criticat decizia ambarcaţiunii de a nu naviga către Algeciras.

"ONG-ul spaniol refuză un port oferit de Spania. Incredibil şi inacceptabil!" a declarat Salvini într-un mesaj postat pe Twitter.

Şase state, printre care şi România, s-au oferit să preia imigranţii aflaţi la bordul navei caritabile Open Arms, care nu a primit permisiunea de a acosta în porturile italiene, a anunţat premierul Italiei, Giuseppe Conte, potrivit Reuters.

 

Taguri:
spania,
open arms,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici